10 Mila Nynäshamn

  • 13 maj 2024
  • klubbresa, stafett

image: 10 Mila Nynäshamn

Nytt år och nytt 10 Mila, då vi i er gav oss av emot Nynäshamn och de fina Stockholms skogarna. Men i år var det en liten extra twist, damerna fick natt sträckor.

Efter lite letande så lyckades till slut Kungälv (med lite hjälp) att få ihop 5 lag! 2 ungdoms lag, 2 dam lag, och 1 herr lag. Men förutom det hade vi 3 löpare i IK Uvens första lag och en i IK Ganviks första lag i herr stafetten. 

Ungdoms lagen åkte upp redan på fredagen med ett stop i Jönköping där de övernattade på hotell och käkade pizza för att ladda upp för för ungdoms stafetten som startade 14:30. De resterande löparna åkte tidigt på Lördag morgon för hinna se starten på ungdoms stafetten. Förutom de som kom från hemmaplan så kom det även Kokare ifrån Uppsala, Östersund, och Luleå. Totalt var vi 39 Kokare på plats.

14:30 så gick start skottet för ungdoms stafetten där vi hade Melker och Aksel på första sträckorna följt av Nelly, Arvid och Alexis på andra sträckorna. Eimy, Tor, och Erik på tredje sträckorna följt av Elin och Elly på sista sträckorna. Där Alexis och Eimy kommer ifrån Svärdsjö SOK för att stötta upp oss, tack så mycket! Där alla kommer igenom glada och godkända!

Efter en kort paus så var det då dags för det nya för i år, klockan 17:30 så gick herrstafetten igång innan damernas, där de sprang sina 3 första sträckor. Där Axel gick ut på första följt av Karl och Filip (och Erik A sprang IK Granviks andra sträcka) innan det var dags för en paus och ett nytt historiskt event. Klockan 21:30 gjorde damerna sin första 10 Mila start i mörkret, äran gick till Elina&Ellika som gav sig ut i mörkret och lämnade sen över stafettpinnen till Johanna&Lisa innan även damerna fick ta sig en paus.

Klockan 23:30 var det dags för herrna att återupta sin stafett, där Topi Syrjäläinen gick ut i ledning tätt följt av Pontus bara 37 minuter efter, bra kämpat alla löpare! Då klockan 12:30 var det vågstart för resterande lagen. Sedan kämpade sig Alwin, Rasmus, Daniel, Björn, Patrik, och Jesper igenom de resterande sträckorna för att gå i mål klockan 10:10. Även Erik, Marcus, och Aron hjälpte Uven med deras 5, 8, och 9 sträcka. Innan dess så hade även tjejerna hunnit återuppta deras omstart där Marie Olaussen gick ut först klockan 07:00 fölt av Isabella&Elena(Frölunda OL) 32 respektive 33 minuter efter. Detta fölt av Emilia&Karin , Anna&Cecillia , och Kristin&Susanne.

Tack till alla supportrar som hängde med, och totalt så fick Kungälvs OK 7 godkända lag igenom där alla löpare gjorde fina lopp, ser fram emot nästa år!

Resultat: här

Bilder

(Saknar Daniel H och Patrik B)

(Saknar bild på dam lagen)