Lär dig orientera på egen hand

Välkommen till Kungälvs OKs guide till orientering. Här kan få en introduktion i hur vår sport fungerar och vad som kan vara värt att veta när/om du vill prova på att ta dig fram genom okänd mark med hjälp av en karta och kompass.

Det kan också vara bra att veta att Kungälvs OK varje vår anordnar en nybörjarkurs för barn från 8 till 14 års ålder och vid stor efterfrågan kurs även för vuxna. Håll utkik efter inbjudan till årets nybörjarkurs på vår hemsida och vår Facebook-sida!

Denna introduktion till orientering är tredelad och innehåller följande huvudkategorier:

 Kartan Behandlar hur en orienteringskarta är konstruerad samt hur karttecknen ser ut.
 Kompassen Behandlar hur man använder kompassen.
 Orientering Behandlar hur orientering går till, såväl tekniskt som praktiskt.

 

Kungälvs OK säljer kartor utöver kartorna via HittaUt.nu. Det finns kartor över ett flertal områden i kommunen och passar för den som vill ut och springa, promenera eller bara vill plocka svamp och bär. Ger man sig ut i skogen är karta och kompass oumbärliga hjälpmedel för att inte råka gå vilse.

När du väl kommit igång och vill fortsätta utveckla dina nyvunna kunskaper anordnar Kungälvs OK orienteringsträningar på tisdagar och torsdagar under sommarhalvåret. Tisdagar är vikta för barn och ungdomar med lättare banor, men man kan som vuxen få prova på att springa en ungdomsbana om man så vill. På torsdagträningarna erbjuds banor som det krävs lite mer utav utövaren, men det finns banor lämpliga för en vuxen nybörjare.

Bli medlem i Kungälvs OK | Klubbens kläder | Kalendern | HittaUt.nu i Kungälv