Gubbresa till Jättemilen, ultralångdistans i Danmark

  • 20 nov 2023
  • danmark, jättemilen, resereportage, tävlingsresa

image: Gubbresa till Jättemilen, ultralångdistans i Danmark

Helgen 11-12 november drog 9 KOK-gubbar till Danmark för att springa Jättemilen i  Hilleröd i Danmark. Utöver disc-golf, god mat och trevligt sällskap hanns det med att springa lite orientering också. Banorna var mellan 12 och 20 km där alla gröngula tog sig runt och dessutom togs flera pallplatser.

Helgen 11-12 november drog 9 KOK-gubbar till Danmark för att springa Jättemilen. Äventyret startade lördag morgon då vi åkte söderut i två elbilar. Färden gick via laddstopp i Mellbystrand, färjan Helsingborg – Helsingör, till målet Fredensborgs vandrarhem mitt på Själland (ca 30 min norr om Köbenhamn).

Lördag eftermiddag var temat ”team-building” i form av disc-golf. Johan Forssten och Björn Groth hade sett ut en bana i närheten. Vädret var inte riktigt med oss denna eftermiddag, så efter 3 hål var det 9 genomblöta KOK-gubbar som strövade längs banan. Men humöret var gott! Lördag kväll blev det middag på indisk restaurang.

KOK-gubbar utövar disc-golf:

Söndag var det dags för Jättemilen på kartan ”Store Dyrehave” utanför Hilleröd. Ganska flack terräng, med en blandning av barr- och lövskog. Över lag var det väldigt blött i markerna, några mossar hade mer förvandlats till sjöar. Banorna mätte mellan 12-20 km. Alla KOKare kämpade på otroligt bra och tog sig runt godkända. Det blev tre pallplatser: Patrik Bergagård försvarade KOKs förstaplats i H35 (Johan Kensby vann förra året), Marcus Wetter 3:a i H40 och Daniel Hägerstrand 3:a i Öppen lång.

Danmarksgänget efter målgång:

På hemvägen besökte vi traditionella ”Köbenhamnaren” i Helsingör för smörrebröd mm, och en och annan öl. Ser redan fram emot nästa år!

Danmarksresenärer Jättemilen 2023:

Christian Stiernstedt
Patrik Bergagård
Jesper Jansson (ung gubbe)
Stefan L Johansson
Marcus Wetter
Johan Forssten
Björn Groth
Aron Davidsson
Daniel Hägerstrand